Muzica simfonică pe înțelesul copiilor

Perioada: martie - iunie 2015
Beneficiari: Primaria Otopeni și Liceul "Ioan Petrus" – Otopeni
Obiectiv: Familiarizarea copiilor cu instrumentele muzicale și sonoritatea muzicii simfonice
Descriere: Spectacole de muzică clasică cu repertoriu adaptat vârstei, prezentate într-un mod atractiv și interactiv, cu scopul de a forma viitoarea generație de public a genului
Audiența: clasele 0 - IV, total 28 clase
Număr copii: 800 copii
Valoare proiect: 60.000 RON
Echipă proiect: Alina Buzdugan - Manager proiect, Simona Oarfa - Asistent manager

Prima serie de concerte a început cu spectacolul pentru copii "Petrică și lupul" - S. Prokofiev (cvartet de suflători, proiecție de desene animate și actor povestitor) - spectacol adresat copiilor din învățământul primar (clasele 0-4), constând în 5 spectacole care s-au adresat unui număr de 800 copii.
Spectacolele au avut loc în perioada martie 2014 - martie 2015. Classique Arts a asigurat conceptul spectacolului, selectarea instrumentiștilor și a actorului, grafica materialelor educativ-informative înmânate copiilor la fiecare spectacol, a asigurat suportul tehnic pentru sonorizare și proiecție, butaforie și, nu în ultimul rând, promovării spectacolului în rândul cadrelor didactice și a copiilor din grupa de vârstă vizată.
Această primă serie de spectacole s-a bucurat de un real succes atât în rândul copiilor, cât și a cadrelor didactice, urmând ca în următorul an școlar să asigurăm un alt titlu de spectacol cu rol educativ, din domeniul muzicii clasice.
Proiectul s-a derulat pe perioada anului școlar 2014-2015.